Obrana není zadarmo

Obrana není zadarmo
18. 12. 2020
Zásadně nesouhlasíme se snížením rozpočtu na obranu o 10 miliard korun. Andrej Babiš ještě 12. prosince na svém facebookovém účtu tvrdil, že peníze na armádu se rozhodně krátit nebudou.

Jako už tolikrát předtím se ale znovu ukázalo, že slova našeho premiéra nemají prakticky žádnou váhu. Stačilo, aby KSČM pohrozila neschválením rozpočtu na rok 2021, a poslanci ANO i ČSSD se postavili do latě. Premiér tlaku komunistů po středečním odložení hlasování v pátek ustoupil. Nikoliv poprvé a určitě ne naposledy.

Jaký signál seškrtání rozpočtu asi vysílá k vojákům, kteří jsou aktuálně nasazeni především v boji s koronavirem? O kolik klesne důvěryhodnost ČR u partnerů v NATO, když nebudeme schopni dostát závazku navýšit do roku 2024 rozpočet obrany na 2 % HDP? Kde vezme armáda prostředky na obranu republiky před kybernetickými útoky, které se ukazují jako stále větší hrozba?

To je premiérovi evidentně jedno a ani další pošramocení pověsti České republiky v zahraničí ho zřejmě příliš netrápí.

Setkání s Hlasem

1. 5. 2024 - Praha
Smíchov
2. 5. 2024 - Praha, Malostranské náměstí
Tisková konference k tématu Eutanazie

Náš program

Program hnutí Hlas do voleb do Evropského parlamentu 2024. Přijďte nás podpořit ve volbách do Evropského parlamentu ve dnech 7. - 8. června 2024

Newsletter

Zajímá vás, co se děje v Hlasu nového a jaké jsou naše názory na důležitá politická témata a dění ve společnosti? Přihlaste se k odběru novinek a našeho newsletteru.

Pojďte do toho s námi

Jsme vám sympatičtí a uvažujete o tom, že byste se stal/a naším členem nebo podporovatelem? Všechny důležité informace najdete v odkazu.

Přihlášení do newsletteru