#HLASPROEURO: Euro v Česku – ANO, či NE? Hlas pořádá brněnskou debatu o společné evropské měně

#HLASPROEURO: Euro v Česku – ANO, či NE? Hlas pořádá brněnskou debatu o společné evropské měně
3. 2. 2020
Měla by Česká republika přijmout euro a stát se součástí měnové unie? Přichází vůbec o něco, když v ní není? Nejen na tyto otázky odpovíme během debaty, jejímž cílem je nabídnout komplexní pohled na problematiku evropské společné měny. Uskuteční se v úterý 25. února v Brně.

„Když jsme oznámili, že jsme pro zavedení eura v České republice, vyzvali jsme zároveň veřejnost, aby nám posílala své argumenty, pocity a námitky, proč by tomu tak být nemělo. Přestože jsme obdrželi i pár relevantních poznámek, na které jsme následně reagovali, zaplavily nás především reakce lidí, jejichž obavy plynuly z nedostatku informací a z dezinformací,“ vysvětlil předseda hnutí Hlas Pavel Telička, „bylo jich takové množství, že jsme se rozhodli přenést debatu z virtuální reality do reality skutečné.“ Další debaty budou následovat.

Proto se hnutí Hlas rozhodlo zorganizovat debatu, na které budou výhody a nevýhody společné evropské měny rozebírat nejen odborníci na slovo vzatí, ale rovněž široká veřejnost. Pozvání na akci přijal bývalý národní koordinátor pro zavedení eura v ČR a současný člen bankovní rady ČNB Oldřich DědekHana Lipovská, ekonomka, analytička a asistentka na Ekonomicko-správní fakultě Masarykovy univerzity. Moderace se ujme Pavel Telička.

„Srdečně zveme na debatu všechny, kteří se o euro zajímají. Ať už se jedná o jeho příznivce, nebo odpůrce. Přijďte debatovat s námi! Každý názor je důležitý,“ láká na akci 1. místopředsedkyně hnutí Hlas Mona Nechvátalová. Debata se odehraje v úterý 25. února od 17:00 v salónku hotelu Continental v Brně.

Vzhledem k omezené kapacitě sálu se, prosím, registrujte na emailu mona.nechvatalova@hnutihlas.cz. Prezence účastníků začne v 16:30.

Setkání s Hlasem

1. 5. 2024 - Praha
2. 5. 2024 - Praha, Malostranské náměstí
Tisková konference k tématu Eutanazie

Náš program

Program hnutí Hlas do voleb do Evropského parlamentu 2024. Přijďte nás podpořit ve volbách do Evropského parlamentu ve dnech 7. - 8. června 2024

Newsletter

Zajímá vás, co se děje v Hlasu nového a jaké jsou naše názory na důležitá politická témata a dění ve společnosti? Přihlaste se k odběru novinek a našeho newsletteru.

Pojďte do toho s námi

Jsme vám sympatičtí a uvažujete o tom, že byste se stal/a naším členem nebo podporovatelem? Všechny důležité informace najdete v odkazu.

Přihlášení do newsletteru