Hlas ve Středočeském kraji sílí! Sledujte novou FB stránku

Hlas ve Středočeském kraji sílí! Sledujte novou FB stránku
22. 6. 2020
Tomáš Cáp se stal krajským předsedou Hlasu ve Středočeském kraji.

Vážení přátelé,

základna členů hnutí Hlas ve Středočeském kraji roste. Chceme vám být blíže a proto jsme se rozhodli založit facebookovou stránku speciálně pro kraj. A kdo jsme? Jsme liberální a hodnotově ukotvené uskupení převážně mladých lidí, kteří vidí Českou republiku jako nedílnou a především konstruktivní a aktivní součást Evropské unie a NATO a chtějí ji vidět prosperovat. Máme zkušenosti ze světa, jsme různých odborností, umíme jazyky, někteří z nás v zahraničí studovali či delší dobu žili a pracovali. Jsme hrdí na naši zemi, ale stejně tak rádi cestujeme a pozorujeme, jak k problémům přistupují jinde. Vidíme hodnotu spíše v mezinárodní spolupráci, než v do sebe uzavřeném nacionalismu, je nám vlastní dynamika a zodpovědnost, odmítáme populismus a manipulaci. To všechno nám poskytuje jistý rozhled, se kterým se chceme postavit čelem výzvám, kterým v naší komplikované době společně čelíme a se kterými se budeme muset vypořádat, ať už se nám to líbí, nebo ne. Protože žádná země na světě není dost velká, ani dost nezávislá na to, aby na všechny problémy stačila sama.

Důraz klademe na kvalitní vzdělání jako základ dobré životní úrovně a šťastného života. Jen pokud budeme mít vzdělané lidi s potřebným nadhledem, budeme jako společnost prosperovat. Jen jako společenství vzdělaných lidí, kteří si umí poradit v dnešním prostředí plném manipulací a lží, budeme schopni nalézat ty správné odpovědi na ty správné otázky, prosazovat ta správná řešení místo těch jednoduchých a prvoplánových, inovovat a přizpůsobovat se neustále se měnícím potřebám a požadavkům, které na nás klade moderní doba.

Stejně tak je pro nás důležité životní prostředí. Podporujeme úsilí směřující k ozdravení přírody tam, kde je třeba – naší prioritou je tak například obnovování lesů, zadržování vody v krajině i zlepšení v nakládání s odpady. Prosazujeme diskuzi založenou na faktech a datech, nikoli na emocích. Věříme, že budeme schopni nalézt v tomto shodu napříč politickým spektrem – vždyť mít možnost žít na planetě s nezkaženým ovzduším a zdravou přírodou, na které je dostatek vody a všeho, co potřebujeme ke štěstí, je ta nejtradičnější i nejliberálnější hodnota zároveň.

Dál bych mohl popsat spoustu řádků o tom, jak chceme efektivně spravovat veřejnou infrastrukturu, opravovat silnice a chodníky, zastavit plýtvání a peníze vynakládat jen tam, kde je to opravdu potřeba – ale povídačky o efektivním řízení toho či onoho už tu byly v tolika obměnách, že by mi to nepřišlo smysluplné ani uctivé k Vám a Vašemu času.

Činy jsou lepší než slova, a tak myslím, že lepší bude, když Vám místo toho budeme konzistentně ukazovat, kdo jsme, jak přemýšlíme, a co od nás můžete čekat. Věřím, že se budeme potkávat u smysluplných diskuzí, které nám všem pomohou změnit směřování Středočeského kraje k lepšímu.

Dejte „to se mi líbí“ stránce HLAS – Středočeský kraj na Facebooku a buďte s námi ve spojení.

S pozdravem,

Tomáš Cáp
Předseda hnutí Hlas ve Středočeském kraji

Setkání s Hlasem

1. 5. 2024 - Praha
4. 5. 2024 - Plzeň

Náš program

Program hnutí Hlas do voleb do Evropského parlamentu 2024. Přijďte nás podpořit ve volbách do Evropského parlamentu ve dnech 7. - 8. června 2024

Newsletter

Zajímá vás, co se děje v Hlasu nového a jaké jsou naše názory na důležitá politická témata a dění ve společnosti? Přihlaste se k odběru novinek a našeho newsletteru.

Pojďte do toho s námi

Jsme vám sympatičtí a uvažujete o tom, že byste se stal/a naším členem nebo podporovatelem? Všechny důležité informace najdete v odkazu.

Přihlášení do newsletteru