Hlas zná svého předsedu i místopředsedy

Hlas zná svého předsedu i místopředsedy
28. 6. 2019
Hnutí Hlas má za sebou svůj historicky první sněm, na kterém si zvolilo vedení strany. V čele stanul lídr kandidátky do evropských voleb a místopředseda Evropského parlamentu Pavel Telička. Prvním místopředsedou se stal Aleš Novák, post druhého místopředsedy připadl Martinu Převrátilovi. Dalšími místopředsedy se stali Petr Ježek a Kateřina Novotná.

„Jsem rád, že jsem od členů dostal důvěru a stal se předsedou hnutí, které jsem spoluzakládal. Jsem připraven podílet se na jeho dalším rozvoji. Stojí před námi několik základních a stěžejních úkolů a výzev. Jednou z nich je mimo jiné ukotvení hnutí Hlas na celém území České republiky,“ řekl Telička před delegáty.

Kromě volby členů výkonných orgánů delegáti na sněmu probrali i strategii a další směřování hnutí. „Stále platí, že chceme vybudovat a na české politické scéně etablovat prozápadní, prounijní liberální hnutí, které je otevřené zejména mladým lidem. Za necelé dva měsíce se nám podařilo přesvědčit mnoho lidí, kteří nám v eurovolbách dali svůj hlas. Této podpory si nesmírně vážím a je pro nás velkým závazkem, abychom v národních volbách byli připraveni nabídnout českým občanům nejen kvalitní kandidátku, ale opět pečlivě propracovaný program. Odvaha a cílevědomost nám k jeho prosazování rozhodně nechybí,“ doplnil Telička. 

Hnutí Hlas kandidovalo v čele s Pavlem Teličkou ve volbách do Evropského parlamentu. Se ziskem 2,4 procent hlasů se stalo nejsilnějším mimoparlamentním subjektem na české politické scéně.

Setkání s Hlasem

1. 5. 2024 - Praha
4. 5. 2024 - Plzeň

Náš program

Program hnutí Hlas do voleb do Evropského parlamentu 2024. Přijďte nás podpořit ve volbách do Evropského parlamentu ve dnech 7. - 8. června 2024

Newsletter

Zajímá vás, co se děje v Hlasu nového a jaké jsou naše názory na důležitá politická témata a dění ve společnosti? Přihlaste se k odběru novinek a našeho newsletteru.

Pojďte do toho s námi

Jsme vám sympatičtí a uvažujete o tom, že byste se stal/a naším členem nebo podporovatelem? Všechny důležité informace najdete v odkazu.

Přihlášení do newsletteru