Jediná česká strana na důležitém štrasburském setkání? Teličkův Hlas!

Jediná česká strana na důležitém štrasburském setkání? Teličkův Hlas!
11. 5. 2019
Pavel Telička je jediným českým zástupcem, který se v sobotu 11. května zúčastní ve Štrasburku velkého setkání, které pořádá platforma hnutí En Marche s názvem Renesance, jejíž ambicí je uspět v evropských volbách. Jedná se o strategicky velmi důležitou schůzku, jelikož se bude hovořit o možných budoucích spolupracích a koalicích v ‚novém‘ Evropském parlamentu.

Štrasburského setkání se zúčastní nejen kandidáti En Marche. Pozvání přijal i bývalý francouzský premiér Jean-Pierre Raffarin, chybět nebudou ani lídři kandidátek vybraných evropských stran. Jedním z pozvaných je také Pavel Telička, který bude na akci reprezentovat své nové politické hnutí Hlas. Bude zároveň jediným českým zástupcem na této události. Přiblíží během jednání představu hnutí o povolebním uspořádání a podmínkách, za kterých se Hlas zapojí do nové frakce. Telička k tomu bude mít mimo oficiální události i řadu bilaterálních jednání.

Dorazí také mnoho zástupců ze současné frakce ALDE, která se podle všeho po volbách spojí právě s En Marche, aby vznikla skutečně silná centristická frakce. Pozvání přijal i současný předseda ALDE Guy Verhofstadt. „Cením si toho, že jsem jako jeden z mála obdržel pozvání na takto důležitou událost, která bude mít velký význam, co se týče možných aliancí a spoluprací v budoucím Evropském parlamentu,“ uvedl Telička, „o průběhu setkání budu informovat na svých webových stránkách i sociálních sítích.“

Začátek setkání je v 16 hodin. Živý přenos i záznam bude k dispozici na oficiálních facebookových stránkách Renesance.

Setkání s Hlasem

1. 5. 2024 - Praha
4. 5. 2024 - Plzeň

Náš program

Program hnutí Hlas do voleb do Evropského parlamentu 2024. Přijďte nás podpořit ve volbách do Evropského parlamentu ve dnech 7. - 8. června 2024

Newsletter

Zajímá vás, co se děje v Hlasu nového a jaké jsou naše názory na důležitá politická témata a dění ve společnosti? Přihlaste se k odběru novinek a našeho newsletteru.

Pojďte do toho s námi

Jsme vám sympatičtí a uvažujete o tom, že byste se stal/a naším členem nebo podporovatelem? Všechny důležité informace najdete v odkazu.

Přihlášení do newsletteru