Letní přemítání

Letní přemítání
13. 7. 2020
Po vypjatém období koronavirové pandemie přišlo léto a Hlas vám všem přeje, abyste ho strávili příjemně a odpočinuli si. A aby se vám negativní ekonomické a další důsledky pandemie vyhnuly co největším obloukem nebo abyste je co nejlépe zvládli.

Letní čas vyzývá, abychom se na svět a život podívali i z jiné perspektivy, s větším odstupem. A že je o čem přemýšlet – planeta se nám mění před očima. Opatření proti pandemii urychlila některé tendence, jako například práci z domova, změny v podnikání nebo charakteru měst. Dojde ke zpomalení, zastavení nebo otočení trendu globalizace?

A jak vidíme naši zemi, jsme s jejím směřováním spokojeni, odpovídá našemu postavení v čele regionu po pádu komunismu před 30 lety nebo máme pocit, že nejedeme vždy nejlepší cestou a spíš popojíždíme na omezeních D1? A budeme schopni vyjít z krize jiní? Zaměřeni víc na technologie moderní a šetrné k životnímu prostředí? Nebo nám zůstanou hlavně montovny a čoudící komíny?

A naše společnost? Podle všeho je rozdělená, a to nejen názorově – mnoho spoluobčanů mělo už před krizí existenční problémy. Celkově, zaměstnanci ani zaměstnavatelé většinově nejásají, stejně jako řada dalších skupin. Někde uniká pára a asi je třeba provést celospolečenské změny a zemi modernizovat. To v současné krizové situaci platí o to víc.

Ovšem diskuse, kudy a jak dál, jsou často zaťaté, někdy se vedou především na sociálních sítích, útočně i urážlivě. Naštěstí je tu léto a snad i víc času se v klidu a s nadhledem zamyslet nad naší zemí a světem a vést diskuse o jejich optimálním směřování založené na faktech, znalostech a úctě k jiným názorům.

S přáním klidného letního přemítání

Váš Hlas

Setkání s Hlasem

1. 5. 2024 - Praha
4. 5. 2024 - Plzeň

Náš program

Program hnutí Hlas do voleb do Evropského parlamentu 2024. Přijďte nás podpořit ve volbách do Evropského parlamentu ve dnech 7. - 8. června 2024

Newsletter

Zajímá vás, co se děje v Hlasu nového a jaké jsou naše názory na důležitá politická témata a dění ve společnosti? Přihlaste se k odběru novinek a našeho newsletteru.

Pojďte do toho s námi

Jsme vám sympatičtí a uvažujete o tom, že byste se stal/a naším členem nebo podporovatelem? Všechny důležité informace najdete v odkazu.

Přihlášení do newsletteru