Otevřený dopis ministru zdravotnictví Adamu Vojtěchovi

Otevřený dopis ministru zdravotnictví Adamu Vojtěchovi
6. 4. 2020

Vážený pan
Mgr. et Mgr. Adam Vojtěch
Ministr zdravotnictví České republiky
Praha

 

Vážený pane ministře,

smrtící koronavirus SARS-CoV-2 představuje nebývalé ohrožení obyvatel naší země a celého světa a úspěšnost boje s ním je doslova životně důležitá. Spolu s celým Ústředním krizovým štábem zde hraje zásadní roli zdravotnictví, a proto nás překvapuje, že dosud nebyly zveřejněny informace o týmu ze zdravotnictví, který se problematikou zabývá a z jehož činnosti vycházejí i doporučení vládě pro její informované rozhodování. Chci Vás proto požádat, abyste zveřejnil, kdy a jakým předpisem byl tým zřízen, jaké je jeho složení a jak pracuje, tedy jak často se schází či jinak konzultuje a jak vznikají jeho výstupy, které jsou podkladem pro přijímání vládních opatření. Jak konzultuje zahraniční protějšky a případně české experty, kteří nejsou součástí týmu.

Daný koronavirus je nový fenomén, odpověď na něj se horečně hledá, a tak i jednotlivé země přijaly odlišná, podobná či shodná opatření, stejně tak se ozývají různé názory expertů na některé aspekty. Jsem přesvědčen, že informace o fungování reprezentativního týmu renomovaných odborníků z oblasti epidemiologie, virologie a dalších lékařských oborů, o nějž se rozhodování vlády opírá, bude významnou zprávou veřejnosti, že kroky a opatření vlády jsou založeny na projednaných názorech a přinejmenším většinovém přístupu týmu nejlepších expertů a že jim mohou zcela důvěřovat.

Vážený pane ministře, děkuji za zveřejnění informace a zůstávám s pozdravem.

 

Pavel Telička

předseda hnutí Hlas

Setkání s Hlasem

Aktuálně nejsou naplánována žádná setkání.

Náš program

Program hnutí Hlas do voleb do Evropského parlamentu 2019

Newsletter

Zajímá vás, co se děje v Hlasu nového a jaké jsou naše názory na důležitá politická témata a dění ve společnosti? Přihlaste se k odběru novinek a našeho newsletteru.

Pojďte do toho s námi

Jsme vám sympatičtí a uvažujete o tom, že byste se stal/a naším členem nebo podporovatelem? Všechny důležité informace najdete v odkazu.

Přihlášení do newsletteru