Pavel Telička je 4. nejaktivnější ze 751 europoslanců

Pavel Telička je 4. nejaktivnější ze 751 europoslanců
7. 5. 2019
Zatímco se ostatní europoslanci poslední měsíce mandátu zaměřili především na svou předvolební kampaň, místopředseda Evropského parlamentu Pavel Telička zvládá obojí. Důkazem je další úspěch v žebříčku, který porovnává aktivitu europoslanců všech 28 členských zemí EU.

Pavel Telička poskočil v žebříčku objektivního statistického nástroje MEP Ranking z páté na čtvrtou příčku. V aktivitě tak přeskočil většinu šéfů frakcí, předsedů výborů i delegací.  Je prvním nejaktivnějším Čechem i nejaktivnějším liberálem v Evropském parlamentu. „Z postupu mám radost. Zvlášť když je všeobecně známo, jak objektivní a kvalitní MEP Ranking je. A to i přesto, že je některými českými europoslanci, kteří se umísťují mezi 300. a 600. místem, kritizován,“ vyjádřil se k postupu v žebříčku Telička.

Mezi nejméně aktivní europoslance patří kromě Jiřího Payna a Jana Kellera i Stanislav Polčák, který je na 600. místě. A příliš dobře si v současném končícím mandátu nevedl ani jeho současný spolukandidát Jiří Pospíšil, jenž obsadil 414. příčku.  „Pokud se někdo umisťuje takto nízko, není problém jen v tom, že má neuspokojivou docházku. Není to totiž samozřejmě jen o docházce. Proto bere MEP Ranking v úvahu i mnoho dalších kritérií. Pokud je člověk aktivní a snaží se do evropských záležitostí skutečně zasahovat, musí se zákonitě dostat do první poloviny,“ dodal Telička, „ani argumenty ohledně funkcí a bodů za ně tady neplatí. Mám za sebou předsedy frakcí i všechny ostatní místopředsedy Evropského parlamentu.“

Poskočení v žebříčku není jediným úspěchem, který Telička v posledních týdnech zažívá. Nejenže je nejaktivnějším českým europoslancem, je zároveň také europoslancem nejvlivnějším. Nezávislý bruselský server VoteWatch.eu, který dlouhodobě sleduje a analyzuje evropské politické dění, ho umístil na skvělou 13. příčku z celkového počtu 751 europoslanců. Druhým nejvlivnějším českým europoslancem se stal Petr Ježek, s nímž Telička spoluzakládal hnutí Hlas, které nyní usiluje o přízeň voličů v evropských volbách.

Celý žebříček je ke zhlédnutí tady.

Setkání s Hlasem

1. 5. 2024 - Praha
4. 5. 2024 - Plzeň

Náš program

Program hnutí Hlas do voleb do Evropského parlamentu 2024. Přijďte nás podpořit ve volbách do Evropského parlamentu ve dnech 7. - 8. června 2024

Newsletter

Zajímá vás, co se děje v Hlasu nového a jaké jsou naše názory na důležitá politická témata a dění ve společnosti? Přihlaste se k odběru novinek a našeho newsletteru.

Pojďte do toho s námi

Jsme vám sympatičtí a uvažujete o tom, že byste se stal/a naším členem nebo podporovatelem? Všechny důležité informace najdete v odkazu.

Přihlášení do newsletteru