Pavel Telička: Pojďme pohnout se Středočeským krajem – SPOLEČNĚ!

Pavel Telička: Pojďme pohnout se Středočeským krajem – SPOLEČNĚ!
4. 8. 2020
Držte si klobouky, jedeme, bude to fičák! Hnutí Hlas, TOP09 a Zelení jdou společně do voleb ve Středočeském kraji s cílem nabídnout atraktivní alternativu ke správě kraje z posledních několika volebních období.

Od roku 2012 jsem Středočechem a od té doby vnímám, jak kraj stagnuje, kolik času trávíme v dopravních zácpách na našich středočeských tankodromech, jak chřadne příroda a jakou ránu zasazujeme životnímu prostředí. Ale také jak málo pracovních příležitostí v kraji se vytváří a naopak jak obrovská administrativní zátěž je nakládána nejen na podnikatele, ale na občany vůbec.

Je to o to absurdnější, o co je zřejmější, že v posledních letech měly už dominovat témata jako digitalizace, efektivní, integrovaná a ekologická doprava, investice do inovací, podpora podnikatelů v nových perspektivních oborech, boj s klimatickými změnami, nastartování oběhové ekonomiky, dostupnější lékařská péče a podpora komunitních aktivit. Je více než smutné, že kraj, který má potenciál být nezpochybnitelným lídrem mezi kraji v zemi, ale také patřit mezi nejvyspělejší evropské regiony, se stále potácí někde ve 20. století. Jsme odhodláni složitou pandemickou situaci a začínající ekonomickou krizi využít jako příležitost k tomu, abychom zařadili vyšší rychlostní stupeň a vydali se z křižovatky správnou cestou. Tu dosavadní odmítáme.

Samotného mě překvapilo, jak snadné bylo se dohodnout na programových prioritách a konkrétních opatřeních k efektivní realizaci se stranami z různých částí politického spektra – TOP09 a Zelenými. Ukazuje se, že mnohdy je to o lidech a nám se podařilo postavit kvalitní tým kandidátů, majících ambici ze Středočeského kraje udělat moderní a inovativní kraj s vysokým komfortem pro občany a vlídnou a poctivou správou kraje. Není to přitom tak, že ekologickou agendu tlačí jedna strana, liberálně ekonomickou jiná a další oblasti zase třetí. Naopak, jsme vyladěni stejným způsobem, na stejná témata a budeme hodně a trvale kompaktní. Ostatně můj osobní záběr v EP byl široký, od průmyslu, přes ekologii až po digitalizaci. A obdobně to mají kolegové. Jsem rád, že další kandidáti z hnutí Hlas jsou mladé tváře s výborným vzděláním a spoustou energie.

Za několik dní zveřejníme náš program a na rozdíl od naší politické konkurence jsme schopni i přes obstrukce a neschopnost centrálních politiků se napřímo dostat k evropským fondům a ty efektivně investovat. V tom je kouzlo skloubení mých dlouholetých zkušeností z evropské politiky s potřebami kraje. Ale naše kampaň nebude jednosměrná. Chtěl bych slyšet, co vás, Středočechy, nejvíce trápí a zajímá. Prosím, pište mi.

Pojďme s tím pohnout, společně!

Setkání s Hlasem

1. 5. 2024 - Praha
4. 5. 2024 - Plzeň

Náš program

Program hnutí Hlas do voleb do Evropského parlamentu 2024. Přijďte nás podpořit ve volbách do Evropského parlamentu ve dnech 7. - 8. června 2024

Newsletter

Zajímá vás, co se děje v Hlasu nového a jaké jsou naše názory na důležitá politická témata a dění ve společnosti? Přihlaste se k odběru novinek a našeho newsletteru.

Pojďte do toho s námi

Jsme vám sympatičtí a uvažujete o tom, že byste se stal/a naším členem nebo podporovatelem? Všechny důležité informace najdete v odkazu.

Přihlášení do newsletteru