SPOLEČNĚ pro Středočeský kraj! HLAS, TOP 09 a Zelení spojují své síly

SPOLEČNĚ pro Středočeský kraj! HLAS, TOP 09 a Zelení spojují své síly
8. 7. 2020
Ve středu 8. července podepsali představitelé hnutí HLAS, TOP 09 a Zelených koaliční dohodu pro Středočeský kraj, která ponese název Spojenci pro Středočeský kraj. Jako jediní v kraji tak ukazují, že úzká spolupráce programově sladěných stran má rozhodně smysl.

Heslem koalice je pohnout Středočeským krajem – SPOLEČNĚ! Odhodlání tak učinit dnes v Poslanecké sněmovně stvrdili předsedové všech tří subjektů.

Lídrem kandidátky je Jan Jakob, starosta Roztok a místopředseda TOP 09. Předseda HLASU Pavel Telička bude dvojkou. Bývalý evropský komisař a také místopředseda Evropského parlamentu Pavel Telička při podpisu dohody poukázal na nutnost nezůstat ve spojování demokratických sil jen u Středočeského kraje: „Zatímco současné vedení kraje je známo přehmaty, amatérismem a chaotičností, naše silná společná kandidátka nabízí kompetentnost, zkušenost a rozhodnost. S partnery máme promyšlená, realistická a zejména inovativní řešení problémů obyvatel našeho kraje v oblastech dopravy, boje s klimatickými změnami, dostupnosti zdravotní péče i vytváření pracovních příležitostí. Máme zkušenosti z prosazování zájmů na komunální, celostátní i evropské úrovních, což naše konkurence říct nemůže. Víme, jak prosadit zájmy Středočechů na vyšších úrovních. Jsem přesvědčen, že koronavirová krize a naše reakce na ní nám dávají příležitost kraj zásadně zmodernizovat.”

„Jsme jediným uskupením, kterému se v našem kraji podařilo dohodnout na koaliční spolupráci. S partnery máme absolutní shodu, že je třeba Středočeským krajem pohnout. Tím máme na mysli zcela konkrétní věci. Změnu systému, jakým jsou udržovány naše silnice, jasný a proveditelný plán v boji se suchem a konečně zatraktivnění podmínek pro investice, aby střední Čechy byly krajem inovací místo hal, skladišť a levné práce,”představil společnou vizi lídr kandidátky Jan Jakob, starosta Roztok a místopředseda TOP 09.

Výhody vytvoření společné platformy vyzdvihla i předsedkyně TOP 09 Markéta Adamová. „Pokračujeme v naší snaze o sjednocování středopravicových sil, a to nejen se subjekty, které jsou zastoupeny v Poslanecké sněmovně. Zásadní pro nás je, abychom se shodli na směru, kterým chceme kraj vést. Aby slušnost nahradila papalášství, aby zkušenosti byly uplatněny v prospěch občanů, ne pár vyvolených. Jsem proto ráda, že mohu představit společnou kandidátku TOP 09, hnutí Hlas a Zelených ve Středočeském kraji. Věřím, že bude tato spolupráce úspěšná. Pokud se osvědčí, budeme na ni moci navázat také na celostátní úrovni,“ říká předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

Stejně to vidí i Jana Krumpholcová ze strany Zelených, zastupitelka z Mladé Boleslavi, která bude kandidovat ze 3. místa: „Spojenci pro Středočeský kraj jsou partnerem pro všechny Středočechy, kteří už jsou unavení, že současné vedení kraje plýtvá časem na hašení svých neustálých kauz, zatímco skutečné problémy občanů se neřeší. Jsme partnerem, který občanům umí dát servis. Umíme se aktivně zapojit do ochrany životního prostředí a rozmanité krajiny, umíme podpořit život v regionech. Hlavně ale umíme odložit ego a dohodnout se, když jde o takto zásadní otázky, pro jejichž řešení není času nazbyt.“

 

 

Setkání s Hlasem

1. 5. 2024 - Praha
4. 5. 2024 - Plzeň

Náš program

Program hnutí Hlas do voleb do Evropského parlamentu 2024. Přijďte nás podpořit ve volbách do Evropského parlamentu ve dnech 7. - 8. června 2024

Newsletter

Zajímá vás, co se děje v Hlasu nového a jaké jsou naše názory na důležitá politická témata a dění ve společnosti? Přihlaste se k odběru novinek a našeho newsletteru.

Pojďte do toho s námi

Jsme vám sympatičtí a uvažujete o tom, že byste se stal/a naším členem nebo podporovatelem? Všechny důležité informace najdete v odkazu.

Přihlášení do newsletteru