Telička a Ježek nejvlivnějšími českými europoslanci, ukazuje prestižní analýza

Telička a Ježek nejvlivnějšími českými europoslanci, ukazuje prestižní analýza
1. 5. 2019
Spolu s koncem mandátu se začínají zveřejňovat výsledky analytických a statistických nástrojů, které zkoumají nejen aktivitu jednotlivých europoslanců, ale rovněž jejich vliv. Hned z několika hodnocení vychází nejlépe místopředseda Evropského parlamentu Pavel Telička. Ten je podle prestižních webových stránek nejen nejaktivnějším českým europoslancem, ale rovněž nejvlivnějším ze všech svých českých kolegů.

Pavel Telička vyšel výborně v žebříčku nezávislého bruselského serveru VoteWarch.eu, který dlouhodobě sleduje a analyzuje evropské politické dění. Podle něj je nejen nejvlivnějším českým europoslancem, ale obsadil dokonce 13. příčku mezi europoslanci všech 28 členských států. Druhým nejvlivnějším českým europoslancem byl vyhlášen Petr Ježek, s nímž Telička kandiduje v evropských volbách na jedné kandidátce, a to za hnutí Hlas, které společně zakládali.

MEP ranking dlouhodobě monitoruje aktivity všech europoslanců. Pavel Telička se v něm umístil na 5. místě ze všech 751 europoslanců. „Práce europoslance se skládá ze spletité mozaiky činností, které vykonává nejen na půdě Evropského parlamentu,“ vysvětlil místopředseda Evropského parlamentu v odpovědích pro Aktuálně.cz, „někteří z mých kolegů, kteří se umisťují na těch nejnižších příčkách zmiňovaného žebříčku, dělají jen to nejnutnější. Pokud má ale člověk ambici zasahovat ovlivňovat práci Evropského parlamentu, a tím pádem i připravovanou legislativu, musí dělat mnohem více a nejen pasivně sedět a pobírat výplatu.“

Kompletní informace naleznete tady:

http://www.mepranking.eu/

https://www.votewatch.eu/blog/top-100-most-influential-eu-parliamentarians/

Setkání s Hlasem

Aktuálně nejsou naplánována žádná setkání.

Náš program

Program hnutí Hlas do voleb do Evropského parlamentu 2019

Newsletter

Zajímá vás, co se děje v Hlasu nového a jaké jsou naše názory na důležitá politická témata a dění ve společnosti? Přihlaste se k odběru novinek a našeho newsletteru.

Pojďte do toho s námi

Jsme vám sympatičtí a uvažujete o tom, že byste se stal/a naším členem nebo podporovatelem? Všechny důležité informace najdete v odkazu.

Přihlášení do newsletteru