Vyjádření k vývoji kauzy Čapí hnízdo

Vyjádření k vývoji kauzy Čapí hnízdo
2. 2. 2019
I když má rozhodnutí státního zástupce v kauze premiéra Babiše hořkou příchuť, rádi bychom dál věřili, že je česká justice nezávislá. A to i pod vedením ministryně Benešové.

Nejedná se navíc o konečný výsledek. Závěry budou kontrolovat Šarochovi nadřízení. Obáváme se však, že po tomto kroku bude důvěra veřejnosti v českou justici dále klesat.

Pokud se pan premiér Babiš přeci jen dočká zastavení stíhání, jeho střet zájmů a audity Evropské komise nezmizí. Neklesá ale jen důvěra v justici, ale rovněž politická kultura v ČR. V civilizovaných zemích obviněná osoba opouští politické funkce, aby mohl být případ řešen pod menším tlakem. Premiér oznámil, že by neodstoupil ani poté, co by byl poslán před soud. Tento přístup dál kazí reputaci české vlády i v zahraničí.

Setkání s Hlasem

Aktuálně nejsou naplánována žádná setkání.

Náš program

Program hnutí Hlas do voleb do Evropského parlamentu 2019

Newsletter

Zajímá vás, co se děje v Hlasu nového a jaké jsou naše názory na důležitá politická témata a dění ve společnosti? Přihlaste se k odběru novinek a našeho newsletteru.

Pojďte do toho s námi

Jsme vám sympatičtí a uvažujete o tom, že byste se stal/a naším členem nebo podporovatelem? Všechny důležité informace najdete v odkazu.

Přihlášení do newsletteru